Comp midler

Der findes en række homøopatiske midler der populært kaldes comp-midler eller kompleks-midler. Det er blandinger af forskellige homøopatiske midler, gerne 5-10 forskellige i samme flaske. Fordi der er så mange midler blandet sammen er de alle i relativ lav potens (styrke), men til gengæld skal de tages flere gange om dagen og ofte i ugevis.
Er comp midler homøopatiske? NEJ, slet ikke.
Fordi indholdet er potenseret og fordi det er homøopatiske midler, der er brugt, bliver anvendelsen af comp midler ALDRIG homøopatisk.
Det kan jeg forklare ved at fortælle, at det fornemste princip i homøopatisk behandling er, at det valgte middel er ordineret i overensstemmelse med lighedsprincippet. Helt enkelt fortalt, så skal det middel der gives passe på personens symptomer. Så simpelt og logisk er det. Det middel, der matcher patientens symptomer er det rigtige valg. Mange midler ad gangen er aldrig individuelt, så hermed falder comp produkter igennem og fejler testen til at være homøopatisk ordineret – derfor er det ikke homøopati. Comp midlerne er sammensat, så de rammer et bestemt symptom. Det er symptombehandling og ikke individuel behandling, hvor hele personens symptombillede tages i betragtning, som ved homøopatisk behandling.
Hvorfor findes de så? Fordi det er let at sælge i en butik/klinik, hvor der kommer en kunde ind og ønsker noget for høfeber – “Ja så gerne” siger ekspedienten og langer et blandingsprodukt over disken og siger – “Her et et comp produkt med de 7 mest almindelige homøopatiske midler i, der kan gøre noget ved høfeber – tag det i et par uger og se, om det hjælper.”
I bedste fald kan det lindre symptomerne, måske hjælper det slet ikke. Hvis ikke det hjalp, hvad gør du så? Mulighederne for homøopatiske midler syntes udtømt. Det er så brandærgerligt. For der er gode muligheder for at bruge homøopatiske midler til høfeber, det er bare det rigtige middel, der skal til. Gå til en homøopat og få styr på det.

2 thoughts on “Comp midler”

  1. Hej,
    Baseret på dette indlæg, hvad er så din holdning til Narayani’s produkter? De roses af mange nemlig 🙂

    1. Hej Sabrina,
      Tak for din kommentar, min holdning er, at jeg til enhver tid har som mål at finde det individuelle middel, der passer bedst på situationen. Så jeg undgår blandede midler, i de fleste situationer. Men når det er sagt, så vil jeg gerne fortælle at jeg også har nogle Narayani midler i klinikken og bruger dem indimellem. For det første bygger de på erfaring siden 1970érne og ikke alene teori – og det sætter jeg pris på – og for det andet, så er der indimellem situationer, der kalder på flere homøopatiske midler. Det er ofter akutte situationer, hvor der er flere symptomer samtidig og det giver mening, at give et blandet middel, der rammer bredt. Hvis personen både har fået et chok og har slået sig, så vil jeg let kunne anbefale “injury”, for der vil jeg gerne hurtigst muligt behandle det hele og ikke stå og sige, næ nej, vi tager en ting ad gangen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *