Ikke tilsat sukker

Jeg var til forbrugeraften i et supermarked og snakkede med en masse mennesker. Samtalen kom ind på yoghurt og jeg fortalte at jeg altid valgte økologisk, fordi det nu en gang er min prioritet og fordi jeg ikke vil spise sødestoffer.

Alle – som i ALLE – fortalte mig at der ikke var sødestoffer i deres Cheasy, for se selv: på forsiden står der “ikke tilsat sukker“. Jeg blev virkelig overrasket og ked af det, for det er mange mennesker, der bliver vildledt af den lille anprisning på forsiden af emballagen. Ja, der er ikke tilsat rigtig sukker – men der er syntetisk sukker i . For på bagsiden står der jo at der er aspartam tilsat. Dette lille sødemiddel der søder 180 gange mere end sukker og består af kunstigt sammensat af phenylalanin og asparaginsyre bliver brugt i alt lige fra medicin, vitaminpiller, slik og kager og ja, også den daglige yoghurt når den altså ikke er økologisk. Grunden til at jeg har valgt sødestoffer fra er, at jeg gerne vil have mad, der er naturligt, noget min krop kan genkende og udnytte og ikke blive belastet af. Derudover nager det mig også, når der er ingredienser der er tilladt, fordi de ikke er farlige i små mængder. Er de farlige eller ej – når der er en risiko ved noget, så er det naturligt for mig at vælge det fra. Jeg har også læst mange artikler om aspartam og andre sødemidler og jeg vil opfordre dig til at gøre det samme. Det er ikke hyggelig godnatlæsning. Kræft, fedme, smerter som fibromyalgi, barnløshed, for tidlig fødsel, ændret tarmflora med blodsukkerudsving til følge osv. er emnerne der bliver nævnt som mulige bivirkninger ved aspartam. Jeg kom også ind på en svensk side, der havde vist at krebs bliver mere sultne efter føde, når der er sødemidler i vandet. Er der en sammenhæng der? Kender du nogle der spiser/drikker sødemidler (som jeg kender) og har ekstra kilo på sidebenene?
Alt det sødemiddel ender i vandet – til bl.a. krebsene – der er igen regler for hvormeget der må være i spildevandet fra renseanlæg, men de har heller ingen god metode til at få det fjernet, så vidt jeg kunne læse.

Skulle vi ikke bare slutte med det og spise naturligt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *